Izaberite stranicu

Гост на државној Тв станици ЕРТ била је позната научница и професор Епидимиологије гђа Атина Лину. Професорица Лину цијели тешки период пандемије covid-19 свакодневно учествује са колегама професорима епидимиологије својим знањем и умјећем у борби на сузбијању пандемије.

Упитана од стране водитеља емисије да ли постоји могућност преношења вируса преко Светог причешћа, професорица је дала јасан одговор да је у питању “вјера (повјерење) хришћана православних”.

“Потребно је да кажем да не постоји научно истраживање које доказује да се преко Светог причешћа преноси болест “, нагласила је између осталог професорица Лину.

У наставку професорица Епидимиологије разјаснила је да “не можемо да ријешимо питања која се тичу духовности и православне вјере само са разумом”.

На питање да ли ће се иста причестити, професорица Лину је одговорила врло изричито:” Наравно да ћу се причестити “.

Прије 2 дана бивши предсједник Владе Грчке и предсједник странке љевичара “Сириза” г. Алексис Ципрас предложио је професорицу Лину за министра здравља, због свог изузетног дугогодишњег диприноса медицинској науци како у Грчкој тако и на свјетском плану, као и доприноса грчком здравственом систему.

Pin It on Pinterest

Share This