Izaberite stranicu

Празник Преподобне мати Параскеве – Свете Петке, молитвено је прослављен у свим храмовима Епископије пакрачко-славонске, преноси Саборни храм Свете Тројице у Пакрацу на својој Фејсбук страници.

Посебно свечано било је у парохијским храмовима у Гређанима и Мединцима који овај празник прослављају као своју храмовну славу. С верним народом пакрачке парохије и сестринством Манастира Свете Ане и Манастира Јасеновац, уз саслужење протођакона Милана Томашевића, Свету литургију служио је протојереј-ставрофор Ђорђе Теодоровић.

Преносећи благослове Преосвештеног владике г. Јована и поучавајући о животу и делима Свете Петке, окупљене је, након прочитаних одељака из Светог писма, пригодном беседом поздравио отац Ђорђе.

По свршетку Литургије, с верницима села Кукуњевац у срушеном Храму Свете Петке, отац Ђорђе је освештао славски колач и жито.

С верним народом села Гређани код Окучана и сестринством Манастира Јасеновац, уз саслужење јереја Огњена Тенџерића, пароха новоградишког, и ђакона Милана Јовића, Свету литургију служио је протојереј-ставрофор Драган Антонић, парох окучански.Честитајући празник и храмовну славу, окупљене је пригодном беседом поздравио надлежни парох, отац Огњен.

Такође, и у Мединцима код Слатине, с верницима овог места и уз саслужење јереја Благоје Ђукића пароха вировитичко-гаћишког, Свету службу Божију служио је протојереј Драган Гаћеша, парох слатински који се након прочитаних одељака из Светог писма, вернима обратио пригодном беседом. На крају Литургије оци су освештали славски колач и жито.

Извор: Саборни храм Свете Тројице у Пакрацу – Фејсбук страница

Pin It on Pinterest

Share This