Izaberite stranicu

Домаћинство Вељка Вуксановића опљачкано је у селу Племетини код Обилића на КиМ, а непознате маскиране особе однеле су вредне делове механизације и алата. У том селу током ноћи украден је и аутомобил Миодрагу Данићу.

Пљачка се догодила око три сата иза поноћи, пренео је Вељко Вуксановић РТС-у и додао да су у упаду учествовале четири маскиране особе.

Украле су акумулаторе са пет трактора, 1.000 литара нафте, 500 литара моторног уља, моторну тестеру, апарат за варење и још електричног алата.

“Безбедносне камере су све забележиле, а на полицији је да расветли о којим особама се ради”, навео је Вуксановић.

Његово домаћинство обрађује 50 хектара земље и то им је главни извор прихода.

“Ми мислимо да је то један вид притиска чим до сада ниједан није ухваћен на делу, никад ниједан није кажњен, нико ништа не предузима, само што смо ми упорни, радни, вредни. Ми обрађујемо 50 хектара земље, 20 хектара имамо нашу земљу, 30 узимамо под закуп. Сви продају земљу, ми смо купили четири хектара земље и од Срба и од Албанаца”, наводи Вуксановић.

Председник Привременог општинског органа у Обилићу Горан Данчетовић каже да је ово пети инцидент у тој општини, да има утисак да су сви синхронизовани и да су Срби у тој средини изгубили поверење у полицију.

“Волео бих да нас демантују и пронађу починиоце бар једног кривичног дела”, рекао је Данчетовић.

У Племетини се током ноћи догодила још једна пљачка, украден је аутомобил Миодрагу Данићу.

Данић је РТС-у рекао да је данас приметио обијена врата гараже и да у њој нема аутомобила “опел астра”. Крађу је пријавио полицији која је обавила увиђај и отворила истрагу.

Извор: РТС

Pin It on Pinterest

Share This