Izaberite stranicu

Архијерејску Божанску литургију на празник Воздвижења Часног крста (по нов. кал.) саслуживали су Патријарх александријски Блажењејши Теодор, епископи кисумски Марко и нитријски Никодим у цркви Светог Саве у Старој Никозији, која је метох Александријске патријаршије.

По благослову кипарског архиепископа, александријски Патријарх Теодор произвео је о. Дионисија Харитакиса у достојанство архимандрита. Патријарх је истакао да је присуство Патријаршије на Кипру углавном плод љубави кипарског архиепископа, који „помаже рад Александријске патријаршије, и материјално и духовно“.

Осврћући се на велики празник  Воздвижење Часног крста, Патријарх је рекао: „Ова љубав, ова нада која извире из Крста Господњег прати нас током целе наредне године, сваке године. И као што кажемо ове године, Часни крст се уздиже усред пандемије, он је Христова порука да смо грешни, али пуни љубави Божје..

Дошао сам у наш метох у овој колевци Александријске патријаршије да од срца захвалим Хризостому кипарском, који је отворио своје срце и дао ми цркву. Примио сам је раширених руку овде на Кипру да бих могао да савршавам богослужења.”

Извор: Кипарска црква

Pin It on Pinterest

Share This