Izaberite stranicu

Данас се навршава 17 година од убиства српске деце у Гораждевцу. Из аутоматског оружја, рафалом, убијена су два ђака и још четворо деце је тешко рањено, док су се током летњег распуста купали у сеоској реци – Бистрици. До данашњег дана убице нису пронађене, истрага је обустављена још пре 10 година.

У оружаном нападу 13. августа 2003. године, на обали Бистрице, крај Гораждевца, на лицу места убијен је Иван Јововић (19). Пантелија Дакић (12) је повредама подлегао у пећкој болници. Богдан Букумирић (14), Ђорђе Угреновић (20), Марко Богићевић (12) и Драгана Србљак (13) тешко су рањени. Најтеже повређени Букумирић је пребачен у француску болницу у Јужној Митровици, а на путу до болнице, нападнуто је и возило хитне помоћи. Након прве операције, Букумирића без знакова живота, поново хитно пребацују у другу болницу, у северној Косовској Митровици, а одатле хеликоптером на ВМА у Београд, где шест дана проводи у коми и преживљава четири тешке операције.

Седамнаест година касније – убице нису пронађене, док су Специјално тужилаштво Косова и ЕУЛЕX 2010. године обуставили истрагу услед тога што она „није довела до конкретних резултата, или потенцијално осумњичених”.

Данас ће као и претходних година, на гораждевачком гробљу и у цркви Рођења Пресвете Богородице, бити служен помен дечацима Ивану и Пантелији.

Седамнаести по реду парастос од годишњице убиства служиће парох Ненад Нашпалић.

Извор: Коссев

 

 

Pin It on Pinterest

Share This