Izaberite stranicu

На празник Свете равноправноапостолне Марије Магдалине, 4. августа 2020. године, у подворју Руске црквене мисије у Магдали одржана је прослава поводом храмовног празника. По благослову Патријарха јерусалимског Теофила, Божанском Литургијом је началствовао Митрополит назаретски Киријак.

Саслуживали су старешина Руске црквене мисије у Јерусалиму архимандрит Александар (Јелисов), свештеници Јерусалимске патријаршије: архимандрит Партеније (Аспрулакис) и протојереј Симеон Беџали; као и свештенство Мисије: игуман Никон (Головко), јеромонах Доментијан (Маркарјан), јеромонах Атанасије (Букин) и ђакон Илија Драчук.

Током богослужења, које се савршавано на црквенословенском, грчком и арапском језику, молиле су се сестре Горненског манастира. На крају Литургије одржана је крсна литија до извора Свете Марије Магдалине где је прочитано јеванђељско заачало празника и обављено кропљење верника освећеном водом. Литија кренула према поклоничком крсту постављен настојањем ктитора Подворја Димитрија Баје. Обављен је парастос за покој душе преминулог доброчинитеља.

Митрополит Киријак је поздравио учеснике у служби и сваком од њих уручио ускршње јаје. Архимандрит Александар се обратио архијереју поздравним говором.

Извор: Московска Патријаршија (с руског Информативна служба СПЦ)

 

Pin It on Pinterest

Share This