Izaberite stranicu

Поводом трагедије која се догодила у у Бејруту Његовом блаженству Патријарху антиохијском г. Јовану молитвену подршку упутили су патријарси александријски г. Теодор и бугарски г. Неофит.

Његово блаженство Патријарх александријски и све Африке г. Теодор упутио је писмо Његовом блаженству Патријарху антиохијском и свег Истока г. Јовану следеће садржине:

“Ваше блаженство, Патријарше Великог Теополиса (Божјег Града) Антиохије и свег Истока, веома драги и љубљени брате у Христу и саслужитељу, господине Јоване, с тугом смо обавештени о страшној и неочекиваној трагедији која је погодила нимфу Блиског истока Бејрут и истовремено племените људе Либана. Отуда с најдубљим болом у души журимо да се својим молитвама придружимо Вашем блаженству,  да Господ милосрђа милостиво погледа Вашу тешко пострадалу паству и унесе балсам утехе у душе наше неправедно, тешко погођене хришћанске браће и сестара и свих других људи. Ваше блаженство, плирома Цркве Светог Марка и њено свештенство молиће се Господу дан и ноћ за брзо зацељење рана људи тешко рањеног Бејрута”, преноси Orthodoxtimes. com .

Patriarshia.bg. извештава да је молитвену подршку Патријарху антиохијском упутио и Његова светост Патријарх свете Бугарске цркве г. Неофит:

“С великом забринутошћу сазнали смо о експлозији 4. августа 2020. године у главном граду Либана – древном граду Бејруту. Наша срца су утихнула од туге због људских жртава и великог броја рањених. Наше молитве су упућене нашем Господу и Спаситељу Исусу Христу да молитвама Његове пречисте Матере умири свет, излечи болесне, а да умрли почивају у крилу патријарха Аврама, као и  да укрепи њихове вољене у овом тешком тренутку.

Ваша блаженство, примите још једном нашу братску подршку и подршку побожног православног бугарског народа, који тугује заједно са Вама и Либанцима. Нека Бог опрости умрлима у трагичном инциденту и дарује снагу њиховим најмилијима, а рањенима брзо излечење. Са братском љубављу у Христу, Неофит, бугарски патријарх.”

Pin It on Pinterest

Share This