Izaberite stranicu

По благослову патријарашког егзарха све Белорусије, митрополита минског и заславског Павла, у недељу 2. августа 2020. у свим храмовима Белоруске Православне Цркве на Божанској Литургији произнесене су сугубе молитве за дар мира, стабилност и напредак белоруског народа.

Овим поводом је митрополит Павле упутио посебну посланицу белоруском народу којом се верници позивају на изградњу мира и неговање јединства у земљи, посебно имајући на уму предстојеће изборе. Високопреосвећени позива своја верна чеда да се не излажу провокацијама или учествују у насиљу усмереном на рушење уставног поретка. Он моли све православне хришћане да се искрено помоле Богу у ово одговорно време и да, чувајући јеванђељске заповести, избегавају грех, негују трезвеноумље и у свему да се руководе љубављу према Богу, Отаџбини и ближњима.

Посланицу сличне садржине белоруском народу пред изборе упутио је митрополит Филарет, почасни патријарашки егзарх све Белорусије, који подсећа на то да су сви једна породица и да брат не сме да дигне руку на брата, и да независно од њихових погледа, очувају закон слушајући глас своје савести и  да буду људи.

Извор: Московска Патријаршија (са руског Информативна служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This