Izaberite stranicu

Протојереј Јован Пламенац, парох барски, који је због данашњег богослужења на Румији, уприличеног на 15. годишњицу обнове и освећења цркве Свете Тројице од стране полиције позван на информативни разговор, вечерас је у Центру безбједности Бар дао изјаву.

Записник изјаве објављујемо интегрално:

 

ЗАПИСНИК О ОБАВЈЕШТЕЊУ ПРИКУПЉЕНОМ ОД ГРАЂАНИНА

Запослен сам као свештено лице у Митрополији црногорско-приморској, у Црквеној општини Бар.

Дана 31.07.2020. године, на 15-годишњицу освештавања Румијске цркве, посвећене Светој Тројици, у овој цркви одслужио сам Литургију на коју су дошли вјерници.

Нећу да се бавим тиме колико је било присутних вјерника и другим детаљима које су снимили полицијски службеници ЦБ Бар, и који су објављени на интернету.

Прије поласка на Румију, испред храма Светог Јована Владимира саопштио сам вјерницима да је потребно да поштују мјере из Наредбе Министарства здравља Црне Горе. То сам исто написао и на плакат који је излијепљен по Бару и објављен на друштвеним мрежама.

Све преко тога, па и овај позив да дам изјаву у својству грађанина, поводом служења Литургије на Румији, дубоко вријеђа моје људско достојанство, тим прије што је то не само селективна мјера црногорске полиције која је усмјерена према православном народу Црне Горе, а није не само према римокатолицима и муслиманима него ни према онима којих су свакодневно пуни маркети, који су на плажама, на разним журкама, испред банака и државних служби, који славе државне празнике и учествују на манифестацијама владајуће коалиције.

Грађанин:

Јован Пламенац

Pin It on Pinterest

Share This