Izaberite stranicu

Нека сте сви благословени! Нека је благословен овај дан у коме смо се сабрали! Нека су благословене ове наше сестре, које нас овдје окупљају… И лијепо је да имамо овај манастир овдје, да имамо ову славу Светих апостола, у манастиру да је прославимо… Заиста, монаштво је исконски апостолски пут … Заиста као апостоли Петар и Павле, који су се читави предали Господу…

Предајући благодарење Господу, Црква Божија сабрана у Петропавловом манастиру, исконском апостолском путу предала је и новозамонашену сестру Емилијану, која се претходно предала Господу у љубави овог општежића. Овим Божанственим благодарењем о спомену на Првопрестолне апостоле првопредстојао је Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, којем су уз свештенство и игуманију Павлу са сестрама, саслуживали и бројни хришћани Петровог поља и читавог требињског краја.
По Причешћу и освећењу и раздјељењу славског хљеба, жита и вина сабрање је настављено и за манастирском трпезом.
Прослављање Петра и Павла, али и свих апостола Христових, које је у овом манастиру почело празничном вечерњом службом уочи Петровдана, настављено је Вечерњом службом у Павловој пећини, као и данас, 13. јула, великим освећењем Храма Светог апостола Павла, у селу Доли.
Бранислав Рајковић, ђакон

Pin It on Pinterest

Share This