Izaberite stranicu

„Један дио Цетињана, за који сматрам да је мањина, инструиран је од актуелног режима и жели да покаже како није читава Црна Гора против безаконог закона о слободи вјероисповјести па смо као резултат те манипулације, могли видјети немиле сцене у Цуцама прије пар дана“, казао је гостујући на Интернет литији Рајко Радусиновић, предсједник Црквене општине Цетиње и члан Управног одбора инжињерске коморе Црне Горе.

„На тај начин се стварају тензије које су у потпуности непотребне. Митрополија црногорско-приморска не окупља само Србе већ и оне који се осјећају Црногорцима и оно што је нама неопходно у овом тренутку јесте јединство, слога и братољубље ради развоја и напретка Црне Горе.“

Када су у питању оптужбе да се Митрополијом управља инструкцијама из Београда г. Радусиновић истиче да би волио да доживи да Црна Гора буде онолико независна, колико је то заправо и наша Митрополија црногорско приморска.

Као дипломирани електро инжињер г. Радусиновић је један од преко 1900 потписника подршке црногорских инжињера епархијама Српске православне цркве у Црној Гори у борби за очување светиња:

„Та подршка је проистекла из народа, како би се казало. До сада се прикупило преко 1900 потписа, а тај број се повећава сваки дан. Инжењери су људи који размишљају својом главом. Поред знања математике, које је неопходно, инжињер мора да има свој став. Они су овом подршком освијетлили образ читавој струци и стали иза слогана Не дамо светиње а по мом мишљењу тај слоган такође значи не дамо Црну Гору“, казао је на крају гостовања у Интернет литији Рајко Радусиновић предсједник Црквене општине Цетиње и члан Управног одбора инжињерске коморе Црне Горе.

Раде Дуловић

Pin It on Pinterest

Share This