Izaberite stranicu

Црква посвећена рођењу Светог Јована Крститеља у Близикућама прославила је јуче своју храмовну славу.

Свету Литургију служио је парох паштровски протојереј Драгослав Ракић, док су за пјевницом одговарале монахиње из манастира Дуљево и манастира Светог Спиридона.

На крају Свете литургије Светој Тајни Причешћа приступила је већина присутних вјерника међу којима је највећи број био дјеце.

Потом је у црквеној порти освештан славски колач, након чега се отац Драгослав сабранима обратио празничном бесједом.

“Свети Јован је био пустињак и ни са чим земаљским није био испуњен, али је Господом био преиспуњен. Цијело његово биће је наговјештавало долазак Месије, Спаситеља, онога који је својим доласком осмислио сваку твар”, рекао је он.

“Молимо се Светом Јовану да нам подари снажна једра наше вјере и мудрости да бисмо достојно пловили животом и овом пустињом материјализма, гријеха, лажи, лицемјерства, са којима се срећемо у нашем друштву данас, да бисмо и ми постали достојни имена хришћанског и имена својих предака и свједочили Христа другима и поравнавали стазе за Његов долазак у наше душе, умове, срца, као што је то Свети Јован чинио овоме свијету”, поруичио је парох паштровски отац Драгослав Ракић.

Он је заблагодарио  домаћинима славе Васу и Силвани Ђурашевић. За наредну годину домаћинства су се прихватили Биљана и Крсто Грломан.

Д.Р./Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This