Izaberite stranicu

Народ који је веран Богу и својој отаџбини биће чудесно Богом благословен, рекао је Митрополит кјатурски и сахкерски Данило из Грузијске православне цркве у својој недељној проповеди у Саборној цркви Свете Тројице.

Чудо је виђено у Грузији, где није дошло до ерупције епидемије вируса короне упркос чињеници да цркве никада нису биле затворене, као у многим другим земљама, нагласио је Митрополит Данило.

„У питању је на првом месту грузијски етос “. „Неко може питати како је преживео. Преживео је из два разлога: био је посвећен отаџбини и Богу. Онога ко је посвећен Богу и отаџбини, Бог неће  напустити и избавиће га Његова велика милост. ”

„Данас смо видели пример ове милости“, наставио је Митрополит. „Ова држава се, упркос многим проблемима, показала много заштићенијом од већих држава, и то се догодило зато што је наш народ дао све од себе, а људи који се до краја боре за земљу, љубав и морал – видеће чудо Божје.”

“Видели смо чудо које се догодило у Грузији”, нагласио је он. „Упркос томе што богослужења никада нису престала, епидемија није избила у Грузији”, Митрополит Данило је рекао.

„Бог ће учинити чудо народу који је одан Богу и отаџбини. Грузија је имала такве одане патриоте и зато је преживела,” напоменуо је архијереј.

„Живот без Христа је смрт, а смрт са Христом је живот. То веровање нас је избавило од ове епидемије “, рекао је архијереј.

У марту је Грузијска патријаршија изјавила да је затварање цркава “неоправдана увреда Бога”.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This