Izaberite stranicu

 “Нема више стајања иза лажних порука очувања државе и независности, јер је управо они уништавају – сви то видимо. Нема више страха, јер за част се морамо борити. Увијек за спас Црне Горе, за њен и напредак свих нас! Не дамо Светиње!”

Реаговање Радоша Раичевића, бившег члана и одборника Демократске партије социјалиста у локалном парламенту, на Одлуку о разрјешењу главне сестре-техничара, Опште болнице у Беранама, преносимо интегрално:

“Желим да упознам црногорску јавност са ружним и још једним у низу ДПС потеза, који је одговор на мој поступак (одлазак из ДПС-а), на који сам све поноснији, а који за посљедицу има смјену Бранке (Раичевић) Делевић – моје сестре, са мјеста главне сестре – техничера у Општој болници у Беранама.

Наиме, јуче сам упознат са рјешењем које је потписао директор Опште болнице у Беранама, др Будимир Дабетић, у којем се наводи да се Бранка Делевић разрјешава са мјеста главне сестре болнице, што за мене није било неочекивано, јер је било питање тренутка када ће се на нас поменута интересна партија обрушити, послије моје неопозиве оставке на мјесто одборника и чланство у ДПС-у.

Ово је у ствари право лице ДПС-а, партије препознатљиве по кориштењу свима добро познатих нечасних метода политичког преваспитавања грађана Црне Горе.

Уз свој раније јавно изнешени став, и ову користим прилику да поновим, мени и мојој породици није битна било каква позиција или намјештење.

У нашим срцима и душама је вјековно биће Црне Горе, а да будем искрен, данас сам и поноснији и сигурнији да ће овај народ одбранити своје светиње, а самим тим и своје име и историју. Јер част и образ, немају цијену!

Када у свом ранијем обраћању рекох, „Поручујем им да сам спреман да понесем свој крст и њихове етикете“, управо сам мислио на ове а и горе ствари, но у славу Бога и Цркве његове Свете – нема тога крста који се не може понијети!

Евидентно је да су ово последњи потези ненародне и недржавне власти на издисају, због чега јавно позивам све часне чланове ДПС-а, којих има у овој партији, да се придруже и подрже узвишену борбу наше Митрополије црногорско приморске и осталих епархија СПЦ у Црној Гори – за одбрану СВЕТИЊА.

И на крају, указујем да овај поступак однарођене власти показује јасно да смо ми њима само предмет, тј. играчка у рукама одређене групе људи, спремних на све зарад опстанка на власти и очувања личних и породичних привилегија.

Код тога, запитајмо се колико истине има у њиховом саопштењу, датом након мог напуштања ДПС-а, када кажу, „ми не прогањамо оне који промијене партијска увјерења“?

Нема више стајања иза лажних порука очувања државе и независности, јер је управо они уништавају – сви то видимо. Нема више страха, јер за част се морамо борити.

Увијек за спас Црне Горе, за њен и напредак свих нас! Не дамо Светиње!”.

Извор: Berane online

Pin It on Pinterest

Share This