Izaberite stranicu

едан број припадника племена Кучи у Црној Гори, који су прошле недеље дочекали мошти Светог Арсенија Сремца – наследника Светог Саве у селу Убли, позвани су јутрос на информативни разговор у подгоричку полицију.

Наиме, припадници полиције јутрос су закуцали на њихова врата и тражили да дођу на саслушање, јер ће у супротном, бити наложено њихово привођење.

Више њих контактирало је редакцију појединих црногорских медија и обавијестили их да им је полиција долазила.

Инспектори су дошли да их легитимишу и испитују шта су радили у Кучима, на Спасовдан. Нијесу им дали никакве позиве, само су им усмено поручили у колико сати да се јаве у станицу полиције, јер ће у супротном, бити принудно доведени.

За полицију је посебно била спорна ауто-литија коју су прошлог четвртка предводили митрополит црногорско-приморски Амфилохије и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, а у којој су биле и мошти Светог Арсенија.

“Питали су му гдје сам био прошлог четвртка и јесам ли био у колони возила која су испраћала мошти свеца”, казао је један од грађана који су позвани на разговор у полицији, а медији наводе да међу особама које су позване на саслушање има и лица старијих од 70 година.

Подсјетимо, у Кучима је за Спасовдан обиљежена слава цркве на Ублима, а литургију су служили митрополит Амфилохије и епископ Јоаникије.

У вечерњим часовима, мошти светог Арсенија Сремца су са Убала враћене у Храм Христовог васкрсења у Подгорици, којом приликом их је испратио велики број Куча.

Извор: Спутњик

Pin It on Pinterest

Share This