Izaberite stranicu

“Чврсто вјерујем у дијалог и да ће власт прихватити реалност да је огроман број људи незадовољан овим рјешењем”, рекао је свештеник Предраг Шћепановић у емисији “Јавна расправа” на Антени М, говорећи о Закону о слободи вјероисповијести.

“И ако ви занемарите око 200.000 људи који су на литијама у углавном свим градовима Црне Горе, једноставно шаљете слику да ту дијалогу нема мјеста. Ако Влада има искрене намјере, мислим да ће до дијалога и рјешења доћи, а ако нема, мислим да је боље да се не губи ничије вријеме. До синоћ, до поноћи, није било никакве званичне иницијативе од Владе за наставак тих преговора”, казао је отац Предраг за Антену М.

Он се осврнуо и на оцјене предсједника државе Мила Ђукановића о том закону:

“Ако он каже нека они причају, суд нека ради свој посао, али повлачења Закона нема, онда је пресудио прије подношења било какве иницијативе.”

Коментаришући потезе Националног координационог тијела за заразне болести, о. Предраг Шћепановић је рекао да је сагласан са оцјенама једног броја правника да су мјере тог тијела неуставне.

“НКТ је један орган власти, то није извршна власт. Једноставно, неко без увођења ванредног стања забрани да вјерник уђе у цркву, а при томе полицајци стоје на улазу у храм, на имовини храма. Ја нијесам чуо да се Уставни суд изјаснио да ли су те мјере уставне или неуставне, а очекивала је то од њих лаичка јавност посљедња три мјесеца”, казао је протојереј Предраг Шћепановић у емисији “Јавна расправа” на Антени М.

Pin It on Pinterest

Share This