Izaberite stranicu

Радови чишћења шумске путне мреже дужине двеста двадесет километара, чишћење потока, поправке у јарцима и мрежама водовода, канализације и противпожарне заштите, као и радови на манастирима и изградњи два пута обављају се на Светој Гори, где је проглашено ванредно стање због лошег времена почетком априла.

Ово је изјавио гувернер централне Македоније Апостолос Цицикостас, који је о том питању имао састанак са цивилним гувернером Атоса Атанасијем Мартиносом, шефом шумарске канцеларије на Светој Гори, и представницима техничких служби Свете Горе, цивилне заштите и ватрогасног одељења. „Главне катастрофе од априлске природне непогоде, посебно на путној мрежи, директно утичу на рад Свете Горе у целини.”

„Света Гора је, осим културног и верског наслеђа, водећи чинилац верског туризма у земљи“, рекао је он. Поводом преузимања дужности господина Мартиноса приметио је да „личност међународног дијапазона и са неспорним способностима преузима управу над Атоном“.

Осврћући се на лоше време из прошлог априла и штету коју је проузроковало, градски гувернер Свете Горе је рекао: „Сада се суочавамо са огромним порастом природних непогода услед климатских промена. Морална одговорност коју сви имамо према Светој Гори је огромна.! Господин Мартинос је захвалио гувернеру на „брзом реаговању проглашавањем ванредног стања“ и нагласио да обнове брзо напредују.

Извор: Orthodoxtimes.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This