Izaberite stranicu

– Када се стигне на ово свето мјесто, заборављају се умор и жуљеви на ногама, каже Ненад Вавић

Група од шест ходочасника из Херцег Новог, која је у петак вече из Зеленике кренула на ходочашће до Манастира Острог, стигла је на свето одредиште прекјуче око 16 часова. Након благослова свештеника Драга Пешикана у цркви Светог Спаса на Топлој, Ненад Вавић, Божидар Дајовић, Вјекослав Кулиновић, Иван Божовић, Коле Желалић и Госпава Косовић кренули су 15. маја из Зеленике, препјешачивши 115 километара. Када се стигне на ово свето мјесто, заборављају се умор и жуљеви на ногама, каже један од ходочасника Ненад Вавић, изражавајући захвалност свима који су им подржали.

– У Манастиру Острог нас је дочекао отац Драго Пешикан, који нас је и испратио с благословом. Причестили смо се и добили поклоне од Манастира Острог за овај наш подухват, а и ручали смо у конаку. Захваљујемо Црквеном дому Драгаљ за преноћиште, ресторану “Стара кућа” на Грахову и ресторану “Кастел” на улазу у Никшић на гостопримству, као и осталима који су нам дали подршку и долазили да нам донесу воде. Захваљујем свом куму Симу Белашу који је трипут долазио из Херцег Новог да нам донесе воду и остале потрепштине, поручио је Вавић.

Шесточлана група ходочасника са поклоничког путовања моштима Светог Василија Острошког враћа се испуњена огромним задовољством и духовним миром.

Извор: Дан

Pin It on Pinterest

Share This