Izaberite stranicu
Пете недеље по Васкрсу, 17. маја, када наша Света црква прославља сећање на сусрет Господа Исуса Христа и жене Самарјанке, Његово преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је Свету литургију у манастиру Вратна. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Влајко Банковић и архиђакон Илија (Јовановић).
Окупљеном верном народу владика Иларион обратио се беседом у којој је најпре истакао важност тумачења јеванђелских прича која нам помажу да схватимо духовни смисао Светог писма. Данашња јеванђелска перикопа, чије тумачење имамо сачувано у беседи Светог Јустина Ћелијског, показује нам да је Господ својим човекољубљем чинио многа чудеса па тако и од грешне и развратне жене учинио изабрани сасуд.
Владика се потом осврнуо на актуелна дешавања на нашим просторима
– Шта насупрот таквом Христовом делању имамо у данашњи дан? Управо у нашој братској Црној Гори имамо обрнуту ситуацију где свете људе чине разбојницима које затварају мимо сваке логике, исправности и правде. То имамо увек када онај који има власт нема Бога и страха Божјег у себи и када се мртво слово на папиру закона ставља изнад вечног Слова које је Господ Исус Христос, казао јхе владика.
Затим је Његово преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион пожелео свима од Господа укрепљење, благослов и подстицај на добра дела.

Pin It on Pinterest

Share This