Izaberite stranicu

Његова Светост патријарх московски и све Русије Кирил честитао је председнику Руске Федерације В.В. Путину 75-годишњицу победе у Великом отаџбинском рату.

Његова екселенција Владимир Владимирович Путин, председник Руске Федерације

Ваша Екселенцијо, драги Владимире Владимировичу!

Срдачно Вам честитам 75-годишњицу победе у Великом отаџбинском рату.

Невиђени подвиг наших отаца и деда, који су бранили слободу и независност отаџбине и спасили свет од нацизма, заувек је уписан у историју Русије. Руска Православна Црква, која је са својим људима делила најтежа искушења ратних година, непрестано чува молитвену успомену на заштитнике Отаџбине који су, не штедећи ни живот ни снагу, ковали победу у позадини и на фронту.

Овај празник, испуњен радошћу и тугом, заиста је тријумф широм земље – тријумф духа, храбрости и мужевности наших славних претходника, који су се без обзира на националност, веру и друге разлике борили заједно протв непријатеља и однели победу.

Драго ми је што могу посведочити да данас Руска Православна Црква, у сарадњи са државним установама и друштвеним удружењима, има прилику да допринесе очувању историјске сећања народа, духовном, моралном и патриотском васпитању младих, успостављању у животу савременика трајних идеала милосрђа, доброте, правде, мира и грађанске сагласности.

Желим Вам снагу и храброст, Божју помоћ и благословен успех у Вашој одговорној служби на добро Отаџбине.

Са дубоким и искреним поштовањем.

+ КИРИЛ, патријарх московски и све Русије

9. маја 2020. године

Извор: Patriarchia.ru (с руског Информативна служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This