Izaberite stranicu

На празник Благовести Пресвете Богородице упокојио се у Господу Алехандро Рогановић, протонеимар Храма Свете Тројице у Резистенцији (Република Аргентина).

Алехандро Рогановић је рођен 4. фебруара 1969. године у месту Ермосо Кампо у провинцији Ћако, од оца Мигел Ангела Рогановића и мајке Марије Изабел Фонтини. Једно време живео је у Маћагају, а затим је отпочео студије архитектуре у главном граду провинције Ћако, где и дипломирао 1996. У брак са Вивијаном Едит Флорес, ревносном римокатолкињом ступио је 2001. године. Отац је два дечака, Максимилијана и Алвара (Илариона), који су крштени у Православној цркви у Маћагају руком Његовог високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија, који им је и кумовао на крштењу.

Његова фирма “INTECNEA”  2017. године извела је радове на потпуној обнови Храма Светог Николе, зашта је и одликован златном медаљом Светог Петра Ловћенског Тајновидца, а 2019. године је са благословом Митрополита Амфилохија и Његовог преосвештенства Епископа буеносаиреског и јужно-централно америчког г. Кирила отпочео изградњу Храма Свете Тројице у граду Резистенцији. У фебруару  ове године завршени су радови на спољашњој изградњи храма постављањем главне куполе.

Господин Алехандро је био велики добротвор Православне цркве и неуморни радник, нека му Господ да покој у Царству небеском, а његовој породици утеху у овом тешком тренутку.

Pin It on Pinterest

Share This