Izaberite stranicu

Митрополит мински и заславски Павле, патријаршијки егзарх све Белорусије, кружио је границама Републике Белорусије на авиону са чесним светињама Белоруске православне цркве – копијама крста Свете Евфросиније Полоцке, Жировицке и Державне иконе Пресвете Богородице, и иконе Светог Луке Кримског, и такође с крстом у којем је честица Животворног дрвета Крста Господњег и честицама моштију многих светих, преноси Патриархиа. ру.

Током ваздушне литије 2. априла 2020.  Његово високопреосвештенство био је у пратњи архијереја Теодора Повнија, старешине парохије града Минска.

Високопреосвећени и свештеник обавили су молебан да би зауставили ширење вирусне инфекције и да Свемогући Бог заштити земљу и људе Белорусије од сваког зла. Током лета певан је Акатист Пресветој Богородици, Светој праведној Софији Слуцкој, Светом Луки, архиепископу симферопољском и кримском.

Пред лет Митрополит Павле је упутио архијерејима, свештенству и благочестивом народу Белоруске православне цркве молбу „да заједно упутимо сугубе молитве да се  нашем народу подари милост Божја и заустави даље ширење смртоносне опасности“.

Извор: Pravoslavie.ru (са руског Информативна служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This