Izaberite stranicu

Придружујући се залагањима других помесних православних Цркава у пружању материјалне помоћи онима којима је помоћ потребна и доприносу борби против ширења вируса корона, Јерусалимска патријаршија је донирала јорданском Министарству здравља више од 70.500 долара (50.000 јорданских динара).

Донација је стигла „благословом Његовог блаженства Патријарха Теофила III, Патријарха Светог града“, саопштио је амански Архиепископ Христофор, преноси menafn.com.

„Заједно смо са нашим Хашемитским руководством и свим јавним радницима који се суочавају са вирусом и пружају све што је могуће да ограниче ширење ове глобалне пандемије,“ истакао је Архиепископ.

Штавише, зграде Патријаршије у Јордану стављају се на располагање држави ако је потребно. Архиепископ је такође позвао све вернике да се током епидемије придржавају упутстава и мјера државних институција.

Дана 14. марта 2020. предстојтељи Цркава заступљених у Јерусалиму издали су заједничко саопштење, позивајући своје вернике да се придржавају државних прописа и „позвали Свемогућег Бога да погледа на нас у нашем стању и буде милостив према нашем свету који пати“.

Сви смо позвани да живимо са вером у Бога и „зато је добро да ојачамо личну молитву, пост и чињење добрих дела, и да разговарамо у светлу Божје љубави“, наводи се у саопштењу.

Извор: Orthodoxtimes.com (са енглеског ИС СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This