Izaberite stranicu

Поводом храмовне славе Светог Симеона Мироточивог у Доњем Загарачу у недјељу, 23. фебруара, служена је Света литургија којом је началствовао надлежни свештеник протојереј Илија Зекановић.

Као и ранијих година прослава храмовне славе сабрала је велики број вјерника, који су се великим дијелом сјединили са Тијелом и Крвљу Господњом.

Свештеник Илија се обратио вјерном народу честитајући празник заблагодарио је свима, а посебно домаћину славе Црквеном одбору.

Сабране је у име Црквеног одбора поздравио предсједник др. Велизар Велимировић. За следећу годину домаћин Славе је Ђорђе Вујовић са породицом.

Прославу Светог Симеона Мироточивог уљепшала су и дјеца која су својим пјесмама обрадовала све присутне, а заједничарење је настављено уз трпезу љубави, коју су припремили овогодишњи домаћини славе.

Потом се народ упутио према скретању за Комане гдје су уз послужење дочекали храбру и вјерну браћу и једну девојчицу који су се упутили из Београда до Подгорице молитвеном литијом уз одбрану светиња. Нека их Господ Бог Благослови и све нас на прави пут изведе.

И.З.

Pin It on Pinterest

Share This