Select Page

Након молебна за очување светиња, Будвани су од Цркве Свете Тројице до цркве Светке Петке молитвеним крсним ходом још једном достојанствено исказали свој став о неуставном и дискриминаторном Закону о слободи вјероисповијести.

Литију је предводио јереј Игор Балабан, парох цетињски, који је оцијенио да су погледи оних који се сабирају свих ових дана у Црној Гори пуни љубави, слоге и свега честитог и здравога. Ти погледи који свијетле, као што је свијетао поглед Господа нашега, су учинили, како је казао, да су се силне мраке уплашиле и дигле да нам их узму.

„Сви ови наши свештени ходови су учинили, и учиниће ако Бог да, да богохулни буду срушени олтари“, казао је о. Игор. За све оне који се питају зашто учествујемо у литијама поновио је стихове из Луче Микрокозме, Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца који је пјевао Господу Исусу Христу: Од Твога су хода свештенога, богохулни срушени олтари и поручио „ако вас занима питајте њега и прочитајте шта је он писао.“

Благослове свете матушке Русије и њену подршку Будванима је донио отац Дионисије из Руске православне цркве који је дошао из далеког Сибира.

 

Pin It on Pinterest

Share This