Select Page

Саопштење за јавност Братства православне омладине Светог Василија Острошког у Никшићу

Веома смо зачуђени, а са друге стране истински и обрадовани што смо на видео снимку који је данас кружио по друштвеним мрежама имали прилику да видимо чланове Савјета младих ДПС- општинског одбора Никшић, у Цркви, а упркос свим оним шовинистичким изjавама које смо имали прилику да чујемо предходних дана из њихових редова.

Овим чином, млади ДПС-а су доказали нашу много пута изречену тврдњу да Црква Божија не познаје националне, а нарочито не политичке или идеолошке разлике, те да су у њу добродошли сви без обриза на личне ставове и опредjељења.

Такође су показали да Црква није мјесто гдје се људи легитимишу, па стога није било потребе да се лажно представљају да нијесу из нашег града, како би снимили исти видео.

Братство православне омладине Светог Василија Острошког  изражава  радост што су наши суграђани позвали на ,,љубав, мир и суживот“ и тиме  подржали нашу Цркву у одбрани светиња и показали да се на тај начин а никако другачије, бранећи светиње брани и држава.

С обзиром на то да су одлучили да узму учешћа у животу Цркве Братство православне омладине братски их очекује да нам се придруже и начине прве кораке у свом животу у Христу.

за  Братство православне омладине

Светог Василија Острошког у Никшићу

Мр Милош Ненезић

 

Pin It on Pinterest

Share This