Select Page

Протојереј-ставрофор Слободан Зековић, архијерејски намјесник барски најављујући литију коју ће, у четвртак 6. фебруара, улицама града под Румијом предводити протојереј-ставрофор Радивоје Круљ, парох мостарски и архијерејски замјеник Преосвећеног владике захумско-херцеговачког г. Димитрија, казао је за Радио Светигору да су литије све бројније, као и да „пуно значи подршка коју добијамо из цијелог свијета, што улива додатну снагу да истрајемо у овој праведној борби коју је покренуо вјерни народ“.

„Наша мирна и достојанствена борба задивила је цио свијет. Ово јединство у Духу и молитви и истрајност коју народ показује и наш труд и жртва неће остати без плода. Јер Господ је са нама, а кад је Он са нама ко ће против нас. Идемо до побједе, и повлачења овог срамног закона из правног живота Црне Горе“, поручује отац Слободан и додаје да ко једном уђе у литију из ње више не излази.

Литија улицама Бара ће кренути након Молебна Пресветој Богородици који ће у барском Саборном храму Светог Јована Владимира почети у 18 часова.

Слободанка Грдинић

https://svetigora.com/otac-slobodan-zekovic-najavljuje-barsku-litiju-u-cetvrtak-i-podsjeca-da-ko-jednom-udje-u-litiju-iz-nje-vise-ne-izlazi/

Pin It on Pinterest

Share This