Select Page

Са благословом Његовог преосвештенства Епископа аустралијско-новозеландског г. Силуана од 21. до 24. јануара одржано је 36. Светосавско дечје летовалиште у Манастиру Светог Саве, Новом Каленићу код Канбере.

Ове године се пријавио рекордан број деце – 47, која су са задовољством дошла да учествују у разноврсним садржајима, који су предвиђени изузетно осмишљеним програмом.

Упркос отежаним временским условима и ове године је врло успешно Савезно коло српских сестара, на челу са председницом гђом Милицом Козлином и секретаром гђом Радмилом Терзић, било главни организатор летовалишта, уз помоћ неуморних локалних сестара госпођа Елвире Николић и Александре Кујовић.

Поред уобичајених дневних активности са децом, за педагошко-духовне садржаје био је задужен дугогодишњи директор кампа протојереј-ставрофор Саша Радоичић, а за припрему завршне приредбе диригент црквеног хора Светог кнеза Лазара из Александрије гђа Драгана Милановић уз помоћ сестре Биљане.

Завршног дана кампа уприличен је пригодан програм који се састојао од црквених и етно песама и рецитовања изабраних песама познатих аутора. Нарочити утисак на присутне оставило је извођење песме „Света Анастасија.“

Епископ је након приредбе похвалио све који су учествовали у организацији кампа и истакао значај његовог организовања и поручио: – Светосавска омладина је наша садашњост и наша будућност.

Извор: Митрополија аустралијско-аустралијска

Pin It on Pinterest

Share This