Select Page

Ученици и наставници у Гораждевцу код Пећи обележили су светосавском химном и краћим културно-уметничким програмом школску славу Св. Сава , преноси Радио Гораждевац.

Резању славског колача и културно-уметничком програму, поред наставника, деце и родитеља, присуствовале су монахиње из манастира Пећка Патријаршија са игуманијом Христином, монаси из Високих Дечана, представници привременог органа општине Пећ, као и представници КФОР-а.

Светосавску приредбу у Гораждевцу својим стиховима је уприличила Ирина Черњавски Шантрић сликар и песник из Пећи.

„Сви ми који смо рођени под овим небом и дуго година живели, на жалост сад нисмо ваши суграђани, али земљаци јесмо још увек. То има једну изузетну емотивну сатисфакцију и набој. Као што сам рекла, сваким кораком кад кренем овамо ја имам неко посебно узбуђење као кад се река враћа свом изворишту“, казала је Черњавски Шантрић за Радио Гораждевац.

На крају приредбе монахиње из Пећке Патријаршије и дечански монаси омиловали су гораждевачку децу бомбонама и слаткишима, док су просветни радници за старије госте организовали ручак уз пјесму у извођењу Слободана Ракића и Алексе Раденковића.

Извор: Радио Гораждевац

Pin It on Pinterest

Share This