Izaberite stranicu

Поводом храмовне славе Светог Јована Крститеља у Горњим Бандићима служена је Света литургија у недељу, 26. јануара 2020 год. Господње.

Свету литургију је служио надлежни свештеник протојереј Илија Зекановић са вјерним народом, који су се већим дијелом сијединили Тијелом и Крвљу Господњом.

Нарочито радује чињеница да су се у Име Божије и Његовог великог угодника Светог Јована Крститеља окупили вијерници Бандића, Комана, Загарача, Загреде као и Бијелопавлића у великом броју, што у ових претходних година није био случај.

Протојереј Илија се обратио пригодном бесједом гдје је посебну захвалност изразио због присуства дјеце у Цркви. Отац је заблагодарио Мишку Павићевићу што је на дар Цркви Светог Јована Крститеља дао земљиште поред ове светиње, које ће имати намијену за ново гробље. Такође, велику захвалност протојереј Илија је изразио домаћину славе Марку Вуковићу који је припремио трпезу љубави, гдје је све присутне поздравио и позвао на послужење. За следећу годину за домаћина славе су се јавили браћа Иван и Веско Вуковић.

Бог се јави! Ваистину се јави!

о. Илија Зекановић

Pin It on Pinterest

Share This