Izaberite stranicu

Саопштење Интерпарламентарне скупштине православља  

Уз изражену дозу забринутости, Интерпарламентарна Скупштина Православља  (ИСП) прати кретања у Црној Гори, у погледу имовине која припада  Православној Митрополији Црногорско-Приморској, на чијем је челу Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-Приморски  г.Амфилохије.

Закони које, у интересу народа своје земље, доноси Скупштина Републике Црне Горе,  не могу бити интерпретирани од стране Владе као изговор за конфликт са црквом нити као разлог да се ограниче њене активности.

У вези са предузетим мерама за заштиту сакралних споменика, оне се морају  предузимати на такав начин да не ометају коришћење простора  зарад којег религијски објекат постоји.

Православна Митрополија Црногорско-Приморска представља витални и нераздвојни део Српске православне цркве, која вековима служи народу Црне Горе. Таква активност захтева неопходна средства и приходе који ће омогућити  Цркви да успешно настави рад.

Финансијска независност традиционалних верских заједница је обавезан предуслов за њихово функционисање у оквиру граница утврђених законом. Међудржавна трења и разлике не смеју подривати друштвени и теолошки рад цркава, нити на било који начин ометати њихове активности.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This