Select Page

Традиционалним концертом изворног пјевања, обичаја и игара синоћ је у Великој сали Културног центра “Никола Ђурковић” обиљежено двадесет година од оснивања пјевачког друштва „Грбаљ”.

Присутне је најприје поздравио протојереј – ставрофор Момчило Кривокапић, пожељевши им сретне новогодишње и божићне празнике.

“У ове благе дане сви смо у једној истој мисли. Славимо Божић и Нову годину, али бранимо своје светиње. Сви смо у молитвеним литијама и дајемо до знања онима који мисле да униште наше светиње, да неће моћи. И то је оно што је основна мисао која нас преокупљује ових дана. Грбаљ је знао и раније, а сада поготово, да чува своје светиње, те да кроз хумани рад пјевачког друштва Грбаљ чувају и оживљавају оно што је поред Цркве, поред вјере православне, најсветије и најбоље. И зато нема лакшег посла од мојег – да благословим све оно што ради пјевачко друштво и све вас који се радујете њиховом раду и уживате у оном што они раде”, поручио је Кривокапић.

У сали Културног центра наступило је пјевачко друштво „Грбаљ“ са својим подмлатком, КУД “Свети Јован Владимир” из Бара, “Театар 303” из Котора, гуслар и диплар Стеван Чавор, Сека Томичић, Љиљана Поповић и Саво Шумар.

Извор: Радио Котор

Pin It on Pinterest

Share This