Select Page

Председник Српске академије науке и уметности Владимир Костић изразио је данас подршку СПЦ као најстаријој институцији на овим просторима при решавању питања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

„Имамо добре и блиске односе са СПЦ, а о томе сведочи читав низ заједничких акција, без обзира да ли нам се, по различитим питањима, слажу ставови”, рекао је Костић на конференцији за новинаре.

Он је подсетио на то да је Извршни одбор САНУ међу првим званичним институцијама које су дале подршку СПЦ и том приликом су, како каже, инсистирали „на решавању тих проблема”.

Извршни одбор САНУ је у децембру изразио подршку СПЦ у Црној Гори, односно Митрополији црногорско-приморској, примећујући да је суочена са нападима власти у Црној Гори и са жељом да очува свој идентитет и интегритет, као и историјску истину, преноси Танјуг.

„САНУ би могла у наредном периоду да помогне у разматрању историјских, политичких, религијских, културних и других проблема који настају услед корака какав је црногорски Закон о слободи вероисповести”, истакао је Костић.

Извор: Политика

Pin It on Pinterest

Share This