Select Page

Наша Света Црква нас позива да данас наставимо са литијама које су претходних дана организоване у нашем граду у знак отпора неправди која је погодила сваког православног вјерника усвајањем дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести. Благослов наше Цркве је такав да се литије убудуће одржавају два пута седмично – четвртком и недјељом. Прије сваке литије служиће се молебан Пресветој Богородици у Храму Свете Петке са почетком у 18 сати.
Драга браћо и сестре, претходних дана наша Црква нас је ујединила. Устала је на ноге цијела Црна Гора погођена неправдом која је задесила Српску Православну Цркву. Пљевља су показала да у нашем граду истински живи православље. Први у Црној Гори смо масовно изашли у литије које су из ноћи у ноћ окупљале све више вјерујућег народа. Заклели смо се пред олтаром наше Цркве да са овога пута нећемо скренути док не исправимо неправду која нас је задесила и у томе треба да истрајемо.
Одбор за одбрану светиња вас позива да не насједате на приче како је све завршено и да је наша Црква поражена и на кољенима. То причају они који хоће да ослабе снагу Цркве, која је показала да је надмоћна спрам оних који су покушали да озаконе најогољенији вид отимачине црквене имовине. Зато, драга браћо и сестре, дужни смо да се јаче и сложније него икад збијемо у редове и непоколебљиво станемо у одбрану своје Цркве и свога народа. Нека четвртак и недјеља за нас постану светиње попут црвеног слова у календару и дани који ће бити симбол отпора безакоњу и безнађу.
Звона са наших светиња проламају небеса, позивајући нас да не посустанемо и не одустанемо са светог пута којим смо кренули. С вјером у Бога до коначне побједе!!!

У ИМЕ САБОРА ПРАВОСЛАВНОГ НАРОДА ПЉЕВАЉСKОГ KРАЈА
ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА

 

извор: Пљеваљске новине

Pin It on Pinterest

Share This