Select Page

„Најхрабрији и најчаснији људи нашег времена живе на простору Косова и Метохије и Црне Горе” – поручио је принц Филип Карађорђевић честитајући Божић путем своје Фејсбук странице.

”Наше мисли су и данас биле уз наш народ у Црној Гори. Слике које су нам јуче и данас стигле из Српске Спарте вредне су дивљења и поноса, и уливају наду да ћемо се као народ и као Црква Божија изборити са свим недаћама и проблемима у којима се налазимо” написао је Филип и додао:

”У мислима смо данас били и са нашим народом на Косову и Метохији. Фотографије са прославе Бадње вечери у Високим Дечанима, у Ђаковици, Великој Хочи, Литургија у Грачаници сведоче о неустрашивости и непоколебљивости пастира наше Цркве и нашег народа да верно сведоче православну веру и српско име на том најсветијем простору наше земље” поручио је Принц Филип.

Он је захвалио Србима са простора Црне Горе и Косова и Метохије ”за сву наду коју нам уливају својом истрајношћу, вером и љубављу коју сведоче својим делимама”.

НА ЛИТУРГИЈИ СА СРБИМА У ЛОНДОНУ

Како је истакао на својој ФБ страници, Принц Филип божићно јутро са супругом Даницом и сином Стефаном провео у Цркви Светог Саве у Лондону где су заједно са својим сународницима присуствовали Божићној литургији.

Pin It on Pinterest

Share This