Select Page

Испред Храма Светог Саве одржан је молебан у знак подршке Српској православној цркви и верницима у Црној Гори. „Време је Божје правде“, поручили су грађани окупљени на молебану.

Молебан је служио викар Патријарха СПЦ ремезијански Епископ Стефан, уз саслужење свештенства Храма Светог Саве.

„Нека да Бог да нас овде ова молитвена тишина, док је трајао молебан, окупља и у будуће у још већем броју и да заједнички покажемо колико смо јединствени и добри, и да нашој браћи у Црној Гори да снаге и воље“, поручио је Епископ Стефан.

Казао је и да последњих 30 година нема слободе у Црној Гори за српски народ, а да он упркос томе опстаје са својим светињама.

„Верујем да је дошло време благослова Светог Саве и свих светих да се у Црној Гори деси чудо, па да се и тамо бранимо као што се бранимо у Републици Српској, као што се бранимо овде у Београду и Србији, као што желимо да се бранимо боље и више и на КиМ и у свим местима и крајевима где живи српски народ“, рекао је Епископ.

Уверен је, каже, да је вечерашњи молитвени скуп показао српском народу на КиМ и у Црној Гори да је Београд свети град и да је свет.

Он је окупљенима пренео благослове Патријарха Иринеја, за којег је казао да вечерас отишао у Бањалуку где ће бити обележен Дан Републике Српске, али и да је био помало тужан јер није у Београду, на молебану, на којем је предвидео да ће се окупити велики број људи.

Бројни грађани и верници окупили су се раније данас по подне на Теразијама, одакле су у литији кренули ка Храму Светог Саве у знак подршке српском народу у Црној Гори, на Косову и Метохији и изразили протест због усвајања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори, којим се одузима имовина СПЦ.

На челу литије били су свештеници, а двојица младића у српској и црногорској народној ношњи носили су велику икону Богородице, преноси Спутник.

Извор: Спутник

 

 

Pin It on Pinterest

Share This