Select Page

Благочестиви вјерни народ тринаесте подгоричке парохије сабрао се јутрос да се причести Божанственим и Животворним Тајнама Господњим у саборном храму 13-те подгоричке парохије цркви Св. Архангела Михаила у Дољанима.

Радост рођења Богомладенца Господа нашег Исуса Христа су увеличала дјеца којих је био непрегледан број, и која су приступила Светим Тајнама.

На Литургији је прочитана Божична посланица Митрополита Амфилохија и Патријарха Иринеја. Након тога надлежни парох прота Бранко Тапушковић се обратио вјерном народу са сверадосним поздравом ХРИСТОС СЕ РОДИ!!! Уједно опомињући све оне који су у завади са ближњима својим, да се измире и да тако помирени са ближњима својим а самим тим и са Господом приступе Светим тајнама. О. Бранко је цитирао одлуке Епископског савјета СПЦ у Црној Гори да су сви они који су гласали за ово безакоње, искључени из заједништва Свете цркве Божије до њиховог покајања, алудирајући на посланике у Парламенту и чланове Владе, који су допринели изгласавање овог и оваквог безакоња.

Б. Т.

Pin It on Pinterest

Share This