Select Page
Јутрос је у манастиру Преподобномученице Параскеве Римљанке у селу Буновићи, надомак Мориња, служена Света литургија поводом претпразништва Рођења Христовог.
Свету Литургију служили су високопречасни протојереја-ставрофор о. Предраг Видаковић, парох бјељски, и јереји отац Шпиро Живковић, парох морињски и отац Небојша Вуловић, парох јошички.
Након Литургије бираним ријечима се вјерном народу обратио отац  Небојша истакавши да је велика част данас бити у овој светињи: „Велики је благослов дочекати Богомладенца на овој светој Гори, гдје се наше сестре подвизавају и моле за све нас.“
Отац Небојша је истакао, да ћемо нашу борбу за одбрану светиња заокружити тако што ће нам свима сјутра адреса бити Света литургија.
Посебну радост учинио је и брат Георгије из Грузијске православне цркве, који је на мастер студијама у Београду, али је дошао у Црну Гору да молитвено подржи наш народ.
Након Свете литургије, наложени су бадњаци у порти манастира. Том приликом вјернима се обратио отац Предраг који је подсјетио да је успињање на Буновиће, успињање на Таворску гору. Он је подсјетио да је једино молитва борба против свих вражијих сила, које непрестано нападају на Црну Гору
Након налагања, монахиње су вјернима уприличиле трпезу љубави.
Јовица Вукасовић, вјероучитељ

Pin It on Pinterest

Share This