Select Page

У Литији од Цркве Светих апостола Петра и Павла до Цркве Светог Николе на Никољцу у Бијелом Пољу, данас, 4. јануара, учестовало је на хиљаде вјерника. Бјепопољци из дана у дан, у све већем броју, исказују своје противљење неуставном и антицивилизацијском Закону о слободи вјероисповјести у Црној Гори.

У Цркви  Светих апостола Петра и Павла, најприје, је служен Молебан. Архијерејски намјесник бјелопољски, протојереј-ставрофор Дарко Пејић је, обраћајући се вјерном народу, казао да, по статистикама државних органа, у Црној Гори има око 70% православних, који припадају СПЦ.

„Упркос томе, потписани су уговори са Католичком црквом, Исламском заједницом и Јеверејском заједницом. И нека су, нека им је са срећом, а са најмногољудијом вјерском заједницом, којој, по свим истраживањима, највише вјерује овај народ, неће. Тако невидиљиви и немоћни, а опет свемоћни, сметамо. Много нас ваљда има. Даће Бог, па ће нас имати све више“, казао је о. Дарко.

Он је казао да васкрсава православље.

„И увијек ће, кад год врше притисак на вјеру, из једног коријена посјеченог, никне стотине. Из сваке неправде учињене према Свецу и Цркви врати се стоструко. Понављам, никога не дирамо, али, тражимо права која уживају сви у Црној Гори и од тога нећемо одустати. Оптужују Цркву да буни и подиже народ, а туку у Никшићу свештеника. За све ове дане, поносан сам, и хвала нашем роду што ниједна горка ријеч није изговорена са језика нашега народа“, поручио је свештеник Дарко Пејић
.
Он је сабране позвао на чување мира и радост због наступајућег празника Рођења Богомладенца Исуса Христа и због Светих угодника Његових из рода нашег Светог Василија, Светог Петра Цетињског.

Извор: Ешпархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This