Select Page

У недељу 05. јануара, после Свете Литургије,  у 11.30ч. у парохији св.цара Константина и царице Јелене у Луксембургу, у западно-европској епархији служиће се МОЛЕБАН ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ.

Повод је изгласавање дискриминаторског закона о слободи вероисповести или уверења о правном положају верских заједница, који је уперен против Епархија Српске Православне Цркве у Црној Гори, чиме је погребено право и правда у Скупштини Црне Горе.

Овај Молебан се служи у невољама када снађу Цркву Божију и њене вернике. Прота луксембуршки протојереј Зоран Радивојевић позива да се верници окупе у што већем броју у недељу да се молитвено подрже браћа у Црној Гори.

Поводом тога верни народ са својим протом Зораном послали су и писмо подршке Митрополији Црногорско-приморској и Митрополиту Амфилохију као и целом епископском савету у Црној Гори:

Д У Х О В Н А П О Д Р Ш К А

Луксембург, 30.12.2019. г.

АРХИЕПИСКОПУ ЦЕТИЊСКОМ

МИТРОПОЛИТУ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКОМ

И ЕГЗАРХУ СВЕТОГ ТРОНА ПЕЋКОГ

ГОСПОДИНУ АМФИЛОХИЈУ

Пресвећеним господи Архијерејима, Свештенству, монаштву и верном народу у Црној Гори,

 

Ваше Високопреосвештенство благословите,

Вести и догађаје свакодневно пратимо и сви смо дубоко дирнути и потресени безочним понашањем власти према Српској Цркви и верном народу у Црној Гори.

Невиђени терор и зулум власти који није виђен још од Турског и Брозовог времена према Православној Цркви  подстакао је и нашу духовну заједницу овде у Луксембургу да клекнемо на колена пред Мајком Божијом и пред Њеним Сином и да се Богу молимо да Вам да крепости и снаге да истарајете у одбрани Цркве Божије на путу Правде и Истине!

Пружајући Вам од свег срца подршку да истрајете у одбрани светиња наших предака, остајемо у молитви и једномислију са Вама,

Целивајући свету десницу Вашег Високопреосвештенства,

Ваши, Прота Зоран Радивојевић, и верни Православни народ из Великог Бојводства – Луксембург

Pin It on Pinterest

Share This