Select Page

Ватрогасци из Бара – Бојан Рукавина, Владимир Ђурановић и Никола Ђурановић одбили су да асистирају полицији у сузбијању протеста православних вјерника који се не слажу са Законом о вјерским заједницама усвојеним у Скупштини прије неколико ноћи, и против њих је покренут дисциплински поступак због тога.

Они су „Барском порталу“ казали да су поносни на своју одлуку и да ће остати истрајни у том опредјељењу без обзира на могуће посљедице. Бојан Рукавина није православне вјероисповјести, али јесте солидаран са грађанима који се противе наказној политици режима, и због тога смо веома захвални – казао је нашем порталу Никола Ђурановић. Од ових барских ватрогасаца је затражено да конкретно асистирају полицији код тунела „Созина“, гдје се очекивало да ће верници из Бара, Сутомора и Вирпазара блокирати саобраћај на дан када је усвоје закон који дискримкнише Српску православну цркву и њену Митрополију Црногорско – приморску.

Подсјетимо, прије овог геста тројице барских ватрогасаца никшићки полицајац Милоје Шћепановић одбио је да пендреком иде на суграђане који протестују због истог закона и вратио униформу и оружје Управи полиције, након чега га је митрополит Црногорско-приморски Амфилохије одликовао.

Извор: Барски портал

 

 

Pin It on Pinterest

Share This