Select Page

Данас, у недјељу Светих Праотаца и када наша Црква слави празник Материце, протојереј Жељко ћалић је, уз саслужење многобројног вјерног народа, служио Свету литургију у Даниловграду.

Тумачећи ријечи Светог Јеванђеља, отац Жељко је подсјетио народ да смо сви ми окупљени на Литургији, сватови Сина Божијега. „Сви се молимо да нам Господ да одговоре зашто нас је тако мало“, рекао је.

Подсјетио је да је историја показала да људи иду више за гласом најамника него Пастира доброг, упозоривши вјернике да не прихватају безбожну философију, него да пригрле Христове ријечи, да пригрле Смисао.

„Бог није ствар прошлости, како кажу следбеници безбожне идеологије. Ми морамо знати и вјеровати да је породица носилац свега, а породица је заједница, Црква, а не да је човјек довољан самом себи“, напоменуо је. Осврнуо се и на прочитану посланицу Светог Апостола Павла, који нас упозорава да не робујемо слабостима овога свијета јер у вјечности сви ћемо бити једни у Христу Исусу, једна велика породица. Отац Жељко је на крају подвукао да је најбитније да поштујемо једни друге, да смо једни другима највеће благо и највеће богатство, да величамо материнство и очинство, да будемо као дјеца и да нам Господ да снаге да будемо у духу Праотаца, да вјерујемо да ће доћи Емануил и да ћемо сви бити као Богови, а не надчовјеци, као што каже лажна мудрост овога свијета.

Pin It on Pinterest

Share This