Select Page

Протести и блокаде путева широм Црне Горе

Протести и блокаде због спорног и дискриминаторног закона о слободи вјероисповјести који ће, како најављено, вечерас изгласати посланици владајуће већине у Скупштини Црне Горе, проширили су се на готово цијелу Црну Гору.

Полиција је до 21:30 часова привела 19 особа, након чега су услиједиле активности основних државних тужилаштава и судова за прекршаје, преносе Вијести.

Саопштено је да је у притворским просторијама задржано осам особа.

Према информацијама Савјета за грађанску контролу рада полиције, на кружном току, на раскрсници према Цетињу и Никшићу приведене су четири особе, у Зети њих осам, а на Златици седам.

На Блажовом мосту у Подгорици, испред Скупштине Црне Горе, и даље је велики број свештенства и вјерног народа.

Покушаја блокаде је било и на Златици, у Даниловграду и Зети.

У Никшићу је око хиљаду демонстраната пробило полицијску блокаду и запутили су се према тунелу Будош, и њихов број се увећава из минута у минут. Они су претходно блокирали саобраћај на кружном току.

И у Бару је такође дошло до протеста, а у Будви се  окупио велики народ, чита се молитва, а због ванредних околности, предсједник Скупштине општине Крсто Радовић отказао је сједницу локалног парламента која је требала сјутра да буде одржана.

Неколико стотина самоорганизованих грађана већ више од 12 сати блокадом магистралног пута Беране- Бијело Поље изражава протест против изгласавања закона о вјероисповијести.

А већа група грађана са 20-ак аутомобила блокирала је око 22 сата и регионални пут преко Петњице у насељу Будимље, тако да ни тај алтернативни путни правац више није отворен за саобраћај, јавио је Радио Беране.

Окупљање протиче мирно, а грађани кажу да ће ноћ провести ту док се не добије гаранција о повлачењу из процедуре Закона о слободи вјероисповјести.

Блокада путева и даље је присутна и у Бијелом Пољу на путу Бијело Поље – Мојковац, на мосту на Ђурђевића Тара, Зеленици …..

..

 

 

Pin It on Pinterest

Share This