Izaberite stranicu

Екипа школе вјеронауке „Његош” из Подгорице и Цетиња је освојила прво мјесто у другом кругу Међународног квиз такмичења „Немањићи” са максималних 150 бодова и пласирала у полуфинале овог квиза који се организује са благословом Његове светости Патријарха српског г. Иринеја, поводим прославе 800 година самосталности Српске православне цркве.

Друго елиминационо онлајн такмичење у оквиру квиза “Немањићи” обављено је у парохијском дому Храма Светог Саве у Београду, а у њему је учествовало 50 екипа из Србије, Републике Српске и Црне Горе.

У даљем такмичењу екипа школе вјеронауке „Његош”, коју чине Данило Балабан (Цетиње), Ксенија Војводић и Немања Вујачић (Подгорица), знање о Немањићима одмјериће са још седам екипа. То су екипе: “Немања и Немањићи” из Београда, Основна школа “Светозар Милетић” из Земуна, екипа “Кнез” из Бијељине, “Немањина дружина” из Великог Шиљеговца, Основна школа “Свети Сава” из Врчина и “Млади историчари” из Билеће

Црну Гору су у првом кругу Међународног квиза „Немањићи”, који је одржан је 3. децембра,  представљале двије екипе: „Његош” из Подгорице и Цетиња и екипа „Вјеронаука – Бар” из Бара и обје су се избориле пласман за други круг такмичења. За екипу „Вјеронаука Бар” такмичили су се: Никола Зековић, Николај Орландић и Василија Стојановић. У првој етапи квиза знање је провјерило скоро 300 екипа из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске и дијаспоре.

Организатор Међународног квиз такмичења „Немањићи” Фондација „Мир Божији” из Бања Луке раније је саопштила да ће полуфинале и финале бити одржано у Београду. Финале такмичења ће бити  уз директан телевизијски пренос за српске просторе и дијаспору. Најуспјешније екипе, њихове наставнике или друга одговорна лица очекују признања, медаље и вриједне награде, саопштили су организатори.

Дан уочи такмичења, дио екипе школе вјеронауке „Његош” је имао ту радост да узме благослов од умировљеног Епископа захумско-херцеговачког господина Атанасија и чује веома драгоцјено кратко предавање о Светородној лози Немањића.

Све честитке нашим ученицима и њиховим вјероучитељима: ђакону Павлу Божовићу и Оливери Балабан на првопласираном мјесту у другом кругу Међународног квиз такмичења „Немањићи”.

 

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This