Select Page

Јуче, након Свете литургије, одржан је помен упокојеним ктиторима, приложницима, добротворима, свештенослужитељима цркве Светог Николе у Котору.

„Бог само зна колико је оних који нису на овим списковима, а који су на овај или онај начин помогли да се овај свети храм и сви други сачувају“, казао је архијерејски намјесник бококоторски, парох которски, протојереј – ставрофор Момчило Кривокапић.ж

Он је подсјетио на јучерашњи величанствени сабор у Никшићу, када смо се борили за све храмове, а данас се сјећамо оних који су помогли цркву Светог Николе, али и за све оне који су икада икоме помагали и помажу.

„Господ ће једном рећи: „Гладан бијах не нахранисте ме, жедан бијах не напојисте ме“. Ми ћемо, ако Бог да, рећи: И нахранили смо и напојили и дали смо и за Цркву и дали смо и сиротињи. Дали смо, не тражечи да нам неко некад каже хвала“. Е то су они које смо сада поменули и Бог зна од када су та имена“, казао је отац Момчило Кривокапић, подсјетивши да се стално додају нова имена оних који помажу.

Назначио је и да је много више оних незнаних.

„Зато је данас овдје, у овом храму, сабор свих оних који су се овдје сабирали , причешћивали и молили Богу, као и свих оних који су на било који начин, и жељом и мишљу, неком помогли. Бог да им душу прости, а нека свима вама да здравља, амин“, казао је отац Момчило Кривокапић.

Предраг Николић

Фото: Андреа Шеваљевић

 

Pin It on Pinterest

Share This