Select Page

Благодат и дејство Духа Светога, на јучерашњем Световасијевском Сабору у Никшићу, пројавила се и у чину крштења и миропомазања новог члана Цркве Христове.

Чудо Божије и чудо Светог Василија Острошког Чудотворца, слава му и милост, учинило је да брат Салвадор-Салватор Алтијери, подстакнут благодаћу која се на њега и на многе излила, прими Свету тајну крштења и миропомазања у најстаријој цркви у Никшићу, храму Светих првоврховних апостола Петра и Павла.

Ова црква налази се на старом градском гробљу, у непосредној близини Саборног храма Светог Василија Острошког.

Салвадор Алтијери, је поријеклом Италијан, рођен је у Америци у Њујорку, као и неколико генерација његових предака. Живи у Њујорку и са православљем се сусрео преко своје дјевојке, Александре Сарић, која је завршила факултет у Сједињеним Америчким државама.

Прије тога није био члан ни једне религије и сам је изразио жељу да се крсти у Православној Цркви.

Свете тајне крштења и миропомазања обавио је на енглеском језику свештеник Милосав Јовановић, парох у Бијелом Пољу, који је завршио Богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу и Богословски факултет Светог Саве у Либертивилу.

Кум на крштењу Салвадору био је Милојица Ђукановић, црквењак цркве Светих апостола Петра и Павла.

Овим чудом Световасилијевског сабора у Никшићу, потврдило се као и безброј пута до сада, да за Цркву Христову не постоје границе, већ да је љубав Божија та која спаја и надахњује све људе добре воље који хоће да иду путем истине, правде и заједништва.

Александар Вујовић

Pin It on Pinterest

Share This