Select Page

На дан Светог Саве Освећеног служена је Света литургија у Цркви Светог Ђорђа испод Горице у Подгорици.

У литургијској бесједи свештеник Драган Станишић је казао да данашња јенађељска прича  говори о томе како је Господ својим ученицима рекао да је све Њему предао Отац и нико не зна Сина до Отац, нити ко зна Оца до Син и ако Син хоће коме открити, а откриће онима који вјерују.

„Они који су уморни одмориће се и наћи ће мир душама својим и који имају јарам научиће се да буду кротки и смирени срцем.“

Подсјећа на ријечи Господа нашега Исус Христос: „Јарам је мој благ и бреме је моје лако“, истичући да оно што имамо у нашој вјери је да знамо за Бога који је благ, који је добар, милостив, сажаљив:

„Међутим, ако немамо вјере, страдамо од оних који су немилосрдни, који су несажаљиви, који су сурови, срдити и безбожни. Слушајући ово Јеванђеље ми се свагда удивљујемо томе како је Бог љубав, како  оно што Господ има и ми добијамо – да будемо  кротки и смирени срцем, да свагда можемо да славимо и говоримо: Добар је Господ Бог наш, Он сотвори небо и земљу и све је пуно славе Његове!

Нека би Господ Бог дао,  молитвама Светога Саве Освећеног кога данас славимо, да се и наша душа испуни славом овога светитеља и да постанемо још више  благи и кротки; да бреме нашега живота буде лако и да увијек имамо вјеру која горе премијешта, која премјешта брда греховног неваљалства и свјетске злобе; да јачамо у вјери која отвара хоризонте онога што је Божанска доброта. Господе Боже наш, спаси народ свој и благослови наслеђе своје и побједу првославноме роду нашему даруј над противницима!  Амин, Боже дај“, казао је протојереј-ставрофор Драган Станишић.

Душанка Станишић

Pin It on Pinterest

Share This