Select Page

Његове мошти биће на поклоњењу у Саборном храму, а позвани су сви

НИКШИЋАНИ броје дане и сате радујући се новом доласку Светог Василија Острошког. Управо сада када власт у Црној Гори кроз предложени Закон о слободи вероисповести покушава да Српској православној цркви отме храмове и манастире, када се чак и из уста појединих академика шаљу зле поруке, долазак светитеља из острошке горе на црквено-народни сабор 21. децембра у Никшићу делује лековито. Његове мошти ће бити на поклоњењу у Саборном храму Светог Василија Острошког.

– Кад сам ишао за духовне поруке код блаженопочившег старца Тадеја, тражећи од њега благослов за одлазак на нека поклоничка путовања, говорио ми је да не морам нигде далеко да идем, јер Господ пребива и појављује се у Острогу. Тада сам схватио колику моћ има Свети Василије Острошки, духовни покровитељ и заштитник града Никшића – каже за „Новости“ Ратко Кривокапић, председник Црквене општине Никшић, радујући се као и цео град скором доласку светитеља.

Нажалост, у предстојећи догађај већ се уврзла политика. Владајући ДПС оцењује да најава митрополита Амфилохија да ће мошти Светог Василија Острошког бити изложене у Никшићу представља „незапамћен чин који показује да за њега нема светиња“, да он „све користи за сопствену промоцију“, и да то „заслужује само презир верника“.

Реаговали су из Митрополије црногорско-приморске, наводећи да је порука ДПС „можда најбруталнији пример како политичари владајуће странке покушавају да живот Цркве подредне дневнополитичкој идеологији“.

ПОЗИВ СВИМА ВЕРУЈУЋИМА

СВЕТИ Василије ће поново доћи у Никшић. Његове мошти ће бити на поклоњење у његовом храму у Никшићу. Позивамо све без разлике, као што долазе у Острог на поклоњење, да дођу и у Никшић јер Свети Василије не гледа ко је ко, ко је муслиман, ко је православац, него све прима – саопштио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Извор: Новости

 

Pin It on Pinterest

Share This