Select Page

Мени је ово јако необично, да након партијског конгреса, предузима се овакав корак, према Цркви. Сам тренутак да се активира овај Закон о слободи вјероисповјести и увјерења, дан после партијског конгреса, је велики индикатор за велику бригу

Ја бих кренуо од ове случајности или неслучајности, а то је да се прво десио партијски конгрес или пленум, па онда неке коријените промјене или подухвати у одређеном правцу, казао је на почетку свог обраћања, адвокат Владан С. Бојић, гостујући у емисији „Неђеља у петак“ на А1 телевизији.

Бојић је истакао да га такав начин подјсећа на неке периоде из прошлости, 1966, 1968, као и на неке раније године.

„Јер хтјели ми то да признамо или не, ми имамо континуирану власт 75 година, која је мијењала своје називе, своје идеологије, своје интересе, али је власт само промјенила име. Ако се сјећамо Савеза комуниста, Комитета, и шестога пленума и конгреса, и након тога радикалних одлука“, казао је Бојић и нагласио:

Мени је ово јако необично, да се након партијског конгреса, предузима овакав корак, према Цркви. Сам тренутак да се активира овај Закон о слободи вјероисповјести и увјерења, дан после партијског конгреса, је велики индикатор за велику бригу.

Бојић је подсјетио на Темељни уговор, који је потписан са Светом столицом, и који гарантује имовину Католичке цркве у Црној Гори, као и да сличне, додуше, како је истакао не међународне уговоре, али уговоре који уређују право својине имају и Исламска и Јеврејска заједница у Црној Гори.

 

Pin It on Pinterest

Share This