Izaberite stranicu

На празник Свете Екатерине Синајске, 7. децембра, извршено је освећење обновљеног парохијског дома у Ораховцу код Пераста. Ово је био и повод за обнављање школе вјеронауке у овом приморском мјесту. Благословом Митрополита Амфилохија и Катихетског одбора наше Митрополије, за вјероучитеља је постављен Јовица Вукасовић, вјероучитељ при парохији рисанској, који ће убудуће уз Рисан, дјеци држати часове и у Ораховцу.

Чину освећења присуствовали су, уз надлежног пароха високопречасног протојереја-стафрофора оца Рада Лакету, и виоскопречасни архимандрит Бенедикт (игуман манастира Превлака), као и оци Момчило Глоговац, парох рисански и отац Ђорђе Оровић.

Након освећења, којем су, поред чланова црквеног одбора и благочестивих мјештана, учествовали и дјеца, будући полазници школе вјеронауке, отац Бенедикт се присутнима обратио поучним ријечима, пожељевши им да у миру и слози прослављају Господа. Он је истакао да је ово велики дан за ову парохију, јер се вјеронаука враћа у њихова срца и њихове домове.

Ј.В.

Pin It on Pinterest

Share This